2024-05-05
坦白讲,呢间餐厅性价比简直系史上新高,好食到我真心想私藏起来㊙️🤣🤣!但本着有美食要同大家分享嘅宗旨,都系要share出嚟🤣(虽然内心已挣扎一百万次)。这间小店的师傅拥有超过25年高级铁板烧经验,以前一直在五星级酒店工作。独立门户后,成为元朗区铁板烧始祖,造福我们这些平民百姓😁🙌🏻,令我呢啲平民可以以蔗渣嘅价钱获取五星级嘅享受!日本一口牛粒 $58直头是一场灿烂的火焰Show🤩🤩‼️见到师傅在你面前𪷽酒,「逢」一声烧起来🙌🏻🙌🏻睇到劲想拍手🤣🤣。骰子般的牛粒镬气十足,带点焦香,肉质细嫩、肉味浓而有肉汁,配上蒜片香气,食到我舔舔脷😋😋。铁板鱿鱼须$58超级爽口弹牙、酱汁惹味,非常高质,我同屋企人食得劲开心😁😁❗️要知道炒得太耐,会韧;炒得太短,会过硬。可见师傅控制火喉的功力达到炉火纯青的地步👍🏻👍🏻。皇牌1: 铁板羊肉丼$68 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 必推‼️羊肉片份量多,加入大量胡椒及葱花,表面铺满红椒丝,睇到已经流晒口水。一啖入口,羊肉味浓,不骚,配上胡椒的辛辣,辣得好味、辣得过瘾,喜欢食羊的朋友一定不可错过‼️皇牌2: 铁板牛肉丼$58 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 现场听到师傅炒到滋滋喳喳,已经非常诱人
日本一口牛粒 $58
铁板鱿鱼须$58
皇牌1: 铁板羊肉丼$68 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
皇牌2: 铁板牛肉丼$58 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
现场听到师傅炒到滋滋喳喳,已经非常诱人。回家一打开,香气四溢。最正是他的特制烧汁,超级惹味,真系令人欲罢不能,唔驶5分钟成个饭就已经见晒底😂😂。
店舖只设外卖,所有食物即叫即烧,原汁原味,想食嘅朋友可以透过QR code尽早落单。