2024-09-07 714 浏览
细个时候屋企人去锯扒都会去金凤,所以对呢间餐厅嘅名非常熟悉。长大后工作太忙,都好少机会同屋企人食饭。难得今晚唔使OT,去咗D2 Place嘅金凤大餐厅,亲切嘅感觉返晒嚟。经典是日餐汤加餐包餐包上台够热够软熟。质素一啲都无求其,忌廉汤够creamy,完全无过稀嘅质感。罗宋汤味道系正宗港式餐厅嘅红汤味,好怀念。招牌牛柳扒套餐虽然铁板上,但睇得上有预埋铁板上嘅时间,所以叫三成就真系食嘅时候足3成,无多无少够细心。牛柳份量好劲,两大块。肉质唔柴有弹性,无用偷偷地用松肉粉。牛味特浓。T骨牛扒餐T骨肉质嘅骨质真系好滑,食近骨嘅肉嘅时候感觉个牛肉味更加浓郁,薯菜系底吸收哂肉同骨嘅味,最后先食系最香最好食。同埋一大块T骨咁上台真系好过瘾。
1948 浏览

经典是日餐汤加餐包