2022-04-13
冰梅蕃茄沙律 $48地狱海鲜锅配白饭 $98 汁烧鱿鱼筒$68铜锣湾地铁站附近既金百利广场有好多美食,想食日本野见到间筑地日本料理就决定拣佢了。见到个menu完全系会有选择困难,有好多唔同选择,有创作寿司、拉面、沙律、刺身拼盘、烧物、锅物、鱼生丼同埋甜品,就咁数已经有咁多选题,所以真系要眼都阔埋。先食佢个冰梅蕃茄沙律,餐前首选,劲开胃,有酸梅加埋应该调左味嘅蕃茄,蕃茄去皮可以一啖咬落去好满足,沙律菜都好fresh。之后简简单单想暖下个胃就叫左个锅物地狱海鲜锅配白饭,好足料既海鲜有带子、虾、青口同埋鱿鱼,仲有配埋菜、粉丝、豆腐、金菇同埋萝卜,再加个白饭,而个汤底小小辣但胜在可热可以做到暖胃既感觉。见到menu既靓靓图片后,就好想试佢个烧汁鱿鱼筒。鱿鱼好新鲜爽口,烧汁都几夹,鱿鱼须都劲大条,二人分量都算多同埋好爽口弹牙👍性价比好高的日本餐厅,多选择得黎实有野岩你食而且食物味道又唔错。
地狱海鲜锅配白饭 $98
汁烧鱿鱼筒$68