2024-02-04 336 浏览
今次当我行入呢家食肆,就点咗个人气爆灯嘅黯然销魂饭。啲叉烧嘅味道简直正到出奇,咸香中带点微微甜,肥而不腻,𠮶种焦香啖啖肉嘅感觉劲过瘾!白饭就弹牙得嚟唔会过分软绵,𠮶种金凤米系真系盖过瘾嘅选择😊。蛋嘅部分就小小失望😔,因为我期待中嘅半熟流心变成咗熟透嘅蛋。但𠮶豉油捞饭嘚瑟味道,一啖饭一啖喜,真系满足到我个食魂。话说个榨菜肉丝鸡翼米粉我一啲都唔放喺心上,点知个味嚟得出奇集中!榨菜嘅咸香同肉丝嘅嫩滑交织得宜,而啲东莞米粉爽滑适中,同鸡翼一齐嘅口感简直一流,仲有汤头,真系要多嚟几碗。至于冻奶茶,无冰嘅出现真系令我开心到弹起🤤,因为佢保持咗茶香同浓厚嘅味道,啱晒我呢种怕水嘅人嘅口味。而家讲翻个酥皮蛋挞,先嘅松脆酥皮同浓郁嘅蛋香,每次食都令我心思思,今次买四个回家,仲热乎乎咁,唔食都难!如果你想揾返𠮶种老香港嘅味道,嚟呢度准冇错喇👍。