餐厅: 大家食
资讯:

「大家见面大家食,大家食面见大家。」,听说大家食就快换新logo,今次我哋两个就衬住"金枪人"老板头标志未换之前嚟「大家食」旺角分店试吓味道J唔J得过啦。😝今次我哋叫咗两款面🍜第一款系「番茄汤手搅面 配 牛腩萝卜/过山鸡🐔」。 色泽金黄嘅过山鸡肉💛,咬落轻微松脆嘅鸡皮,肉质细腻,加埋浓浓嘅煎油香味配番茄汤底嘅酸甜味🍅非常吸引,牛腩炆得够淋够入味,手搅面爽口弹牙唔会煮过龙,咁嘅价钱食如斯质素💕,真系抵到烂🤤。第二款系「麻辣削摇面🔥 配 牛肚/炸鸡翼🐥」。为咗迁就非常“食得辣嘅我”🙋‍♂️,所以我哋就拣咗~小辣~,食落唔太辣,有轻微麻辣香😋,汤底味道唔错,骨汤加咗腩汁令味道非常浓郁🤤,削摇面类似刀削面,但面身够薄易夹👍,牛肚一样非常入味,炸鸡翼炸得通透松脆冇过火🐣。最后😈仲有个隐藏boss,就系附送嘅辣菜脯,辣得香口又过瘾,正😝🔥(想试嘅朋友记得要剔✅纸上空格呀~)

今次我哋叫咗两款面🍜
番茄汤手搅面 配 牛腩萝卜/过山鸡

麻辣削摇面 配 牛肚
炸鸡翼 (配面)

辣菜脯 (配面)

2021-08-12
番茄汤手搅面 配 牛腩萝卜/过山鸡
麻辣削摇面 配 牛肚
炸鸡翼 (配面)
辣菜脯 (配面)
  • 过山鸡
  • 手搅面