2018-09-29
我一向都中意食辣野, 又中意食云吞水饺。公司系太子, 之前就畀我揾到呢间, 1次过可以满足我2个愿望细凉面(左)呢度既凉面有分大同细, 大嘅$20, 细嘅$12。我今次叫左个细既, 因为我仲想食云吞凉面可以拣唔同辣度, 唔辣BB辣到大辣都有, 可以跟返自己喜好拣。我就食小辣。面质弹牙, 入面有花生碎, 惹味辣酱同醋, 面头有芫茜, 个底仲有芽菜。捞匀佢再食, 真系好好味尤其系天条热时候食更正, 因为佢真系凉浸浸, 冷面来的!呢度必食之选细云吞(右)呢度嘅净云吞都有分大同细。 大嘅有20粒($30), 细嘅有12粒($20)。因为我另叫左凉面嘅关系, 我只系叫左细云吞。辣度一样有得拣, 我一样叫左小辣。 而且我仲叫左加酸(姐系加醋)。个人认为加左酸变左酸辣, 好食DD云吞系细细粒的, 云吞皮好滑, 有蛋香。 馅料够味, 都滑溜。我个人都几喜欢, 我LUNCH周不时都会行过来食的
呢度既凉面有分大同细, 大嘅$20, 细嘅$12。
我今次叫左个细既, 因为我仲想食云吞
呢度必食之选
细云吞(右)
因为我另叫左凉面嘅关系, 我只系叫左细云吞。
我个人都几喜欢, 我LUNCH周不时都会行过来食的
题外话/补充资料:
餐厅仲有生云吞可以买, 价$唔记得了, 可以去店内睇。我记得系比堂食平D的。
但值得一提嘅系, 买生云吞, 系包汤底调味料的! 佢会问你要咩辣, 会包好调味料同配料畀你。
咁样, 就算买返屋企, 都可以食到佢嘅辣汤云吞啦