2024-11-21 201 浏览
📌沙田车仔面文化源于六十年代既香港,纵历经时代变迁,风雨飘摇依然屹立不倒,作为香港古早味饮食文化之一,当然值得同大家介绍下。今次平民食堂就黎到沙田,想同大家介绍返一间平民车仔面小店 一 鸿仔记车仔面 @hungscartsnoodles小店入面无乜特别装修,偏旧式茶记格局,一睇就知主打街坊生意🌟四𩠌面 $45萝白+贡丸+鸡翼 +猪扒 (+$5)腩汁+油面虽然OP上面好多负评,但系我又觉得未至于伏,水准正正常常,反而最有惊喜系油面吾会太油腻📍鸿仔记车仔面 (禾𪨶邨)地址:德厚街3号禾𪨶邨厚和楼地下SU19-20号舖#沙田 #鸿仔记车仔面 #撑小店 #小店系列 #沙田揾食 #鸿仔记 #平民食堂 #平民美食 #良心小店💛 #星星和你食 #星星带你食#foodie #hkfood #hkfoodie #foodiehk
📌沙田

小店入面无乜特别装修,偏旧式茶记格局,一睇就知主打街坊生意

🌟四𩠌面 $45
萝白+贡丸+鸡翼 +猪扒 (+$5)
腩汁+油面

📍鸿仔记车仔面 (禾𪨶邨)
地址:德厚街3号禾𪨶邨厚和楼地下SU19-20号舖