2017-06-26 126 浏览
宜家嘅生活对于我嚟讲可以讲喺最好嘅~工作喺我自己钟意嘅,每个月嘅人工都算满意,最紧要嘅系想食乜都可以满足到自己,咁样嘅生活先系人生!行到北角附近见到呢间餐厅,一时兴起想食北方菜,于是就入咗去 可能时间尚早,店入面都唔算太多人睇完啲餐牌,呢度真系可以算得上铺仔细细,但系五脏六腑全部齐全,菜式一应俱全,多到都唔知拣乜好。睇咗吓个餐牌,唔同嘅锅就已经有好多种啦,最后拣咗个粉皮鱼头锅、台式皮蛋豆腐同蒜蓉莴笋鱼头锅原嚟入边仲有汤汁,汤嘅味道好浓郁,粉皮同汤浸著食超够味,再加上鱼肉嘅鲜甜,用嚟送饭认真一流!皮蛋豆腐嘅汁好浓,同豆腐一齐食一啲都唔觉得腻,皮蛋味道好浓香,正~~而蒜蓉莴笋就煮得爽口够火喉蒜蓉浓郁爆香,每口咬落都滋味无穷今餐好满足

而蒜蓉莴笋就煮得爽口够火喉
蒜蓉浓郁爆香,每口咬落都滋味无穷

今餐好满足
2017-06-05