2021-03-17 8135 浏览
清假的日子六(星期三)幸运地早一日online book都book倒位,天气靓☀️,Terrace 嘅位当然无,booked咗 main dining room, 即系二楼。重覆,weekday 嘅餐厅都系人头涌涌,唔通个个都好似我咁要清假🤔?台好细,其实得我地系咁细,其他人系二人坐四人台,我地就真系坐二人台,不过值得赞系跟足1.5 m 距离👍,menu 有法文同英文,字好细好难睇,不过waitress 好好💗,好用心解释。餐前包好味,个牛油都好好味,牛油好滑,上面仲有啲葵花籽。另一个小食个样好似油角,浓味嘅。appetizers 我地要咗最出名叫薯蓉蛋同organic vegetable.嚟自新加坡米芝莲三星🌟🌟🌟嘅smoked organic egg 卖相非常普通, 不过食落系好香,薯蓉唔太漏,蛋系半熟嘅,名不虚传。另一个grot cheese with seasonal dressing , 系冷盆,cheese 都几膻,红菜头新鲜,卖相都系正常无惊喜。main course 要咗pot au feu 即系牛,牛好滑配个汤好清,另上嘅牛骨髓好浓味好heavy , 麻麻。另一个鱼好淡
清假的日子六(星期三)

餐前包好味,个牛油都好好味,牛油好滑,上面仲有啲葵花籽。

餐前包

另一个小食个样好似油角,浓味嘅。

smoked organic egg

牛骨髓

另一个鱼好淡味嘅,鱼质几好,啱啱熟,旁边系菜。

fish

2个course 系398,waitress甜品过嚟介绍又几吸引🍰,所以加到3个course 即系498,dessert 有几款,我地拣咗以下

面系焦糖,白色系云尼拿籽(质感同味好似movenpick 雪糕),中间系吉士酱,底系拿破仑,几香👍,不过唔够脆

另一个外型得意嘅,圆型,不过好甜😐,面系白朱古力,中间系梨,调过味,酸酸咸咸咁。

最尾送咗蛋糕仔,微脆,啱啱焗起,贝壳型,有水准嘅👍。

整体水准平均,不过完全无惊喜,卖相无乜心思,感觉平淡🤨。

2021-03-17
餐前包