2018-07-16 42 浏览
荃湾食肆临立,食物款式多不胜数,不过大部都系集中系市中心,较少人知道原来街市附近,系百悦坊都有好野食。要介绍既就系呢一间以丼饭为主题既日式料理.呢间开系新开既商厦,见到装潢都好新好宽阔,我地差吾多晚饭时间去都吾算多人,环境算系几清幽,岩哂去一齐玩手游,拍拖,倾计.餐厅有几款主打菜色推介都系以丼饭为主,餐牌嘅食物款式唔多,但系每样都好吸引。而且价钱非常平民化,真心岩晒想平平地食到高质日本菜嘅朋友.介绍番呢度既野食先,我地今次就2个人食,就一人叫左一个丼饭,再加D小食大家一齐食.我地今次主要叫左1个蟹道乐丼同1个穴矛天丼再加一D小食.野菜天丼定食-原条鳗鱼成个碗都放唔哂,同图片中既一模一样,口感十分松脆可口,咬落啖啖肉,好有鳗鱼既鲜味,面粉吾会好厚身,炸到D粉变成好薄,好似正花咁痴住系D野食上面,炸得岩岩好.黄金蟹丼定食-海胆新鲜美味,唔会有一种苦味,蟹子份量十足,蟹盖下面原来隐藏左一大陀蟹羔,用黎𩠌饭一流.点了一份蟹籽芝士厚玉子烧.面层的芝士是有烧过的,所以是有少少火炙味道,而玉子烧真系好厚,食落有流心芝士与蛋,再加埋D蟹籽,口感好丰富.🍴明太子手羽先-只手羽都炸得几香脆 ,入面既明太子

我地今次主要叫左1个蟹道乐丼同1个穴矛天丼再加一D小食.

🍴明太子手羽先-只手羽都炸得几香脆 ,入面既明太子带一种微辣既感觉,同有D弹牙既感觉,食落好过引,其他地方未食过.

另外我地仲叫左一D刺身寿司,性价比都好高,食物够新鲜.配搭埋佢地有芝麻既WASABI加酱油.食落特别香.

顺带一提,佢地既餐系吾跟饮品,但就有包一碗面豉汤,呢豌好出色,佢入面有好多口卜条,而且有好浓郁既面豉味,饮落吾会淡而无味,为我呢一餐划上一个完美既句号.