2023-07-12
终于去咗抵食又好味嘅人气火锅店--十下火锅,长期爆满,大家要食就要提前book定位啦☺️非常推介佢嘅二人餐,款式多,劲足料,真系好抵食,连汤底都可以拣鸳鸯锅,必定要试佢嘅十下麻辣锅,唔算好辣,但越食越香,而且入面有鸭血同冻豆腐,好好味😋另外叫咗木瓜蕃茄鲜鱼汤,真系有半条鱼系入面,真材实料👍🏻套餐仲包大刀手切本地牛颈脊,肉质嫩滑又有牛味,当日觉得最好味嘅就系佢🤤而且份量都唔少,就算唔拣套餐,都一定要叫一份食呀。肉类仲有花雕醉鸡,酒味唔会好浓不过肉质好嫩。个人认为套餐第二好味嘅系十下三宝滑,除咗虾滑同墨鱼滑,仲有好特别嘅发财蚝豉牛筋滑,三样我都钟意。而凤城水饺都非常出色,入面嘅虾劲弹牙。丸类都好丰富,有好香嘅陈皮鱼蛋同埋真系爆浆嘅贡丸。食到呢度已经好饱啦,但套餐仲有炸响铃,同埋好丰富嘅蔬菜拼盘,两个人根本冇可能食得晒,仲有饮品可以拣一大扎嘅洛神花茶,好解渴👍🏻