2022-07-23 83 浏览
新蒲岗最近开咗一间叫做baker talent 面包店,除咗新蒲岗以外仲有其他嘅分店嘅就好似深水埗等等,依家系miKiki嘅一楼所以劲近我返工我就去睇吓买咩面包做早餐店舖面积唔算好大但系竟然系超级多款嘅面包而且价钱仲非常之平民!除咗面包同埋嘢饮以外佢哋仲会有果酱同埋芝士挞同埋葡挞添!而因为差唔多去到而家都仲有做紧马来西亚嘅榴梿月饼啊🥮芝士挞同埋葡挞非常之吸引所以我买咗两个试吓呢两个都系葡挞嚟嘅,佢系超级香浓嘅蛋味而且个馅系好软滑但有少少嘅蕉香!做得唔错呀呢个系南瓜包外型都非常之可爱而佢系甜嘅包底切开左一面系会有食到少少嘅南瓜馅,唔会好甜而且面包做得非常之松软另外我又系买咗一个里面有紫薯馅嘅紫薯软包呢个口感我非常之钟意入口即溶嘅感觉!软绵绵嘅包包住紫薯蓉 口感好丰富!最后我就买咗一啲系佢哋自家制嘅咖啡☕️细细地嘅一支买$13我觉得性价比算几高嘅佢系咁落去有少少嘅咖啡甘香味饮完够晒醒神最后不得不赞嘅系呢度嘅面包全部都系有独立嘅胶袋去装住可以令到客人食得安心!
店舖面积唔算好大但系竟然系超级多款嘅面包

而因为差唔多去到而家都仲有做紧马来西亚嘅榴梿月饼啊🥮

芝士挞同埋葡挞非常之吸引所以我买咗两个试吓

呢个系南瓜包外型都非常之可爱而佢系甜嘅包底

另外我又系买咗一个里面有紫薯馅嘅紫薯软包

呢个口感我非常之钟意入口即溶嘅感觉!
软绵绵嘅包包住紫薯蓉 口感好丰富!

最后我就买咗一啲系佢哋自家制嘅咖啡☕️