餐厅: 串爆
资讯:

2021-05-08 260 浏览
以前去四川既时候好喜欢食佢啲串串重点系打边炉个只系正系好平虽然香港食唔到呢只边炉🥲但都可以当麻辣烫串串咁食🤣叫做一解嘴馋😛先来个餐牌-风味小食篇-因为得两个人食,只试左两款*棒棒鸡*底系青瓜丝,面系鸡丝,酱系麻酱叫之前好好奇咩黎就系麻酱鸡丝😂但好味既*麻辣千层肚*千层肚其实就系牛柏叶加埋啲辣油少辣不太麻因为细细碟,食完都唔觉好油呢个好味~~-主菜-汤底因为淆底所以拣左bb辣但我觉得啱啱好汤底只需要拣一次因为佢之后净系会refill啲串串选择唔系话好多不过有个叫成都小香肠既几得意系一条超幼既肠,味道系腊肠味贪得意可以试吓超推荐大家可以叫干碟/香油碟干碟系咸咸地,有啲味精味吃肉点小小,好香口香油碟就系麻油加芫茜食串串系必有既酱可以用黎解辣,而且比想像中易入口唔会觉得成口油,好腻既感觉我另外叫左个成都肥肠面同冰粉以前去四川既时候最钟意就系呢两味但我觉得肥肠面有啲失色面太淋,肥肠腌过龙有啲咸冰粉就普普通通可以当甜品咁食完重口味既野食啲甜嘢漱口p.s 除左饮品同蘸碟,其他全部任叫饮品任叫要加$22,但都系一支支出饮得唔多,散叫都ok最后7点就埋单都系138一个人,加埋一都唔贵真系好抵食
以前去四川既时候
但都可以当麻辣烫串串咁食🤣
叫做一解嘴馋😛

先来个餐牌

-风味小食篇-
因为得两个人食,只试左两款

*棒棒鸡*
底系青瓜丝,面系鸡丝,酱系麻酱
叫之前好好奇咩黎
就系麻酱鸡丝😂
但好味既
棒棒鸡

*麻辣千层肚*
千层肚其实就系牛柏叶
加埋啲辣油
少辣不太麻
因为细细碟,食完都唔觉好油
呢个好味~~

汤底只需要拣一次
因为佢之后净系会refill啲串串
选择唔系话好多
不过有个叫成都小香肠既几得意
系一条超幼既肠,味道系腊肠味
贪得意可以试吓

超推荐大家可以叫干碟/香油碟
干碟系咸咸地,有啲味精味
吃肉点小小,好香口
香油碟就系麻油加芫茜
食串串系必有既酱
可以用黎解辣,而且比想像中易入口
唔会觉得成口油,好腻既感觉

我另外叫左个成都肥肠面同冰粉
以前去四川既时候最钟意就系呢两味
但我觉得肥肠面有啲失色
面太淋,肥肠腌过龙有啲咸
冰粉就普普通通
可以当甜品
食完重口味既野
食啲甜嘢漱口
肥肠面
冰粉

p.s 除左饮品同蘸碟,其他全部任叫
饮品任叫要加$22,但都系一支支出
饮得唔多,散叫都ok
最后7点就埋单
都系138一个人,加埋一都唔贵