2021-07-24
朋友推荐嘅餐厅,我决定要happy Friday试一试佢。Garlic octopus:未食已经闻到一阵嘅香味,佢蒜味非常浓郁,八爪鱼好食,两个夹埋味道一流,我哋仲encore tim😍。Red prawn tartare:呢碟系一个小清新,有啲似沙律嘅感觉,佢个摆盘好靓,味道唔错。Bacalhau A Braz:呢碟系一碟好好食嘅前菜。佢上面铺满左炸得好香脆嘅薯仔丝,下面系薯仔丝、蛋、蔬菜捞埋一齐,可能我讲得好唔吸引,但呢一碟真系要试👍,强烈推荐👍。Arroz de pato:睇落好似好普通,成个腊味饭咁嘅样,但食落去满满嘅惊喜。个饭GAP阿伟咁都好趣有啲饭焦嘅感觉,而饭本身亦都有捞酱汁,加埋啲鸭肉,冇得顶👍。Suckling pig:呢只乳猪,肥瘦适中,佢个皮焗到好脆,皮同肉之间𠮶层肥膏唔会太厚,食落去唔会觉得好油腻,肉质嫩滑,一啖食落去十级满足🥰。Whole piri-piri chicken:呢只烧鸡比起上面嘅菜式就有啲普通,鸡嘅肉质一般,但起码唔系鞋,可以唔试😂。甜品我哋叫咗一样,食落好似tiramisu,系好食既,但成价比有d低,可以唔试😂。