餐厅: 小曼谷海鮮燒烤屋
资讯:

2017-06-20 732 浏览
公司做一个新加坡的项目,全组人加班OT成个星期,终于停一下,可以一起食返餐~最识食嘅同事揾左呢间泰菜,话环境好,价格又唔贵~话走就走,分头行动,揾人去等位揾人去泊车,大家因为一起做野都好耐了,都系有默契嘅~等位的时候影咗几张相,确实环境都不错。泰国菜点可以少得了咖喱同海鲜呢?呢个泰皇咖哩炒海鲜,两百几蚊,首先海鲜品种多有青口、大虾、鱿鱼、蚬等等,第二个就系够晒新鲜~满足晒唔同人的海鲜的口味,我就食咗大虾,爽滑咖喱味正中,好似我呢种咖喱就可以捞饭嘅人,就觉得好满足了,D蚬新鲜,只只都开,而且肉质都大件爽口又无沙,好干净!另外亦叫左泰式鲜虾炒金边粉,口感丰富,配料多,虾肉都系好弹牙,炒得好爽滑,又有泰国风味,新鲜青柠檬汁当然都唔可以漏咗。而泰式原味烤薄饼,上来嘅时候,都系好热辣辣,系新鲜出炉,脆卜卜,又有嚼头,外焦里嫩,好有风味~~还有仲叫左小曼谷五星烧鸡~重点来了......烧鸡,一定要点烧鸡,因为真系坚好味,外脆里面嫩,大家都争住食鸡脾,其实系屋企都可以有鸡脾食,但系有人一起争,又觉得更加好味~~~最后当然系一齐啤啤佢啦~唔饮得嘅女同事就叫咗椰青,今晚气氛热闹又开心,又食咗一餐正嘅~下
泰皇咖哩炒海鲜
泰式鲜虾炒金边粉
泰式原味烤薄饼
小曼谷五星烧鸡
蓝妹啤酒
椰青
最后当然系一齐啤啤佢啦~唔饮得嘅女同事就叫咗椰青,今晚气氛热闹又开心,又食咗一餐正嘅~下次都可以再来,睇来跟住钟意食嘅“吃货”果然系有好介绍既~~
2017-06-12
泰皇咖哩炒海鲜