2010-05-24 9 浏览
一行2人去白沙道峰寿司, 晚饭时间, 等咗15-20分钟。 本来唔多想坐回转位, 不过唔知要等几耐先有order位, 唯有坐回转位。虽然系坐回转位, 不过大部份食物我地都系order的, 因为回转带上的食物唔多吸引。蟹子军舰:蟹子d颜色红到无人有, 一拎上枱时我同友人都有d吓亲。味道ok。蛋寿司:好味, 蛋好大件, 上枱时仲出烟的。烧三文鱼寿司、烧鳗鱼寿司、烧带子寿司:我觉得全晚最好食就系呢几件。三文鱼烧过, 更滑更好味。剑鱼寿司:味道一般。三文鱼寿司:味道ok, 不过件三文鱼好细块。生虾寿司:味道一般。生虾唔多靓, 唔弹牙。蟹棒寿司:味道一般。蟹棒好细件。甜虾xx卷:本身系有牛油果+青瓜, 不过我同友人都唔食牛油果, 所以变咗2嚿青瓜。味道ok, 不过只虾好似发育不良咁啰。赤贝寿司:味道一般, 赤贝好似发育不良咁。软壳蟹手卷:软壳蟹好味, 紫菜够脆。鱿鱼寿司:味道ok, 鱿鱼都算新鲜。带子寿司:味道ok, 带子都几鲜甜。回转位真的唔舒服, 店内好细, 又迫。食物味道ok, 不过份量好似越嚟越缩水, 食物外观唔多吸引, 同埋寿司d饭好”松散”, 一夹就散 。 Service好, 不停r

寿司:好味, 蛋好大件, 上枱时仲出烟的。
剑鱼寿司:味道一般。
三文鱼寿司:味道ok, 不过件三文鱼好细块。
生虾寿司:味道一般。生虾唔多靓, 唔弹牙。
蟹棒寿司:味道一般。蟹棒好细件。
赤贝寿司:味道一般, 赤贝好似发育不良咁。
软壳蟹手卷:软壳蟹好味, 紫菜够脆。
鱿鱼寿司:味道ok, 鱿鱼都算新鲜。
带子寿司:味道ok, 带子都几鲜甜。

回转位真的唔舒服, 店内好细, 又迫。食物味道ok, 不过份量好似越嚟越缩水, 食物外观唔多吸引, 同埋寿司d饭好”松散”, 一夹就散 。 Service好, 不停refill水。收银的日本人好热情, 呢一点(唯一)令我觉得食嘅系日本嘢。不过, 寿司店, 真系周街都系, 当然可以有更好的选择。
2010-05-20