2012-08-01 411 浏览
小弟本身对烧鹅特别有偏爱, 一见到挂系厨窗的烧鹅烧得黑实及大只就引不著去医肚 !话说这天来到深水埗买野, 行过又见到呢间野, 当时不是繁忙时间, 差不多已三点了, 好就入去食个烧鹅饭啦 大概等了二分钟就到, 因为人不多而且得一个阿姐清洁及侍应工作, 所以坐得很宽松, 仲几好招呼 放碟饭系枱上一看, 正㖞!今日烧鹅肶比我, 外观未食都流口水 。。。不过咬落去确是真正烧鹅, 因为肉是偏红色的, 而且一般情况都是偏咸, 原因是鹅系本身有点苏, 所以内骨一定是落重腌料, 呢个就系真正原因了。(我都好专业架)好讲番D烧鹅, 系就系鹅但皮不够脆(真系比湾仔再记输条街), 肉是多同厚, 口感较好, 所以个饭都要成$38, 其他烧味就$35, 不过烧鹅双并都系$38, 呢个都$值既, 因为一来很少地方有真正鹅, 而鹅一般都贵鸭是正常的, 。整体上我觉得中规中矩啦, 奶茶都OK无咩特别好与坏甘啦!因为有茶供应, 所以饭贵少少但系饮品省番钱最后我发现有一样好抵食的贵价饭, 就系双肶饭, 价钱系 $58 咋 (鸡鹅肶)

因为有茶供应, 所以饭贵少少但系饮品省番钱

2012-07-25
  • 双肶饭