2017-09-12
我想讲个间发记甜品系位于尖沙咀宝勒巷2号呢间. 但可惜未见openrice 有呢间铺头.只能在这里发表一下. 星期日晚食完饭七点零就黎左呢度食甜品.可惜由入门口开始我地六个人. 个店员一直企系度, 但好似机械人咁款.同佢讲六个人佢无理, 亦唔会叫我地入去坐, 幸好时间尚早, 好多位. 所以自己行入去揾位再将d枱拍埋. 店员全程佢都无理过.同佢讲d枱有污迹, 幸好都尚算有反应拎埋布黎抺但全程无表情.六个人得两个餐牌我地睇得好辛苦, 佢过左数分钟先识拎多一个黎比我地.到叫野食. 要咩无咩(呢样唔关个店员事). 要士多啤梨的甜品无, 要豆花的甜品都无. 另外有一个什么冲绳xxx (讲左头两个字已经话无).最后只好叫返d好传统的食品. 芝麻糊, 绿豆沙之类.好坦白食品系唔差. 个芝麻糊出黎时系好够热. 而且唔似机磨 得个滑字. 食落去系有口感会好d 一粒粒的芝麻. 其他食品都唔差. 鲜果凉粉条都有西瓜同其他生果. 都好足料只不过比个机械人式的店员搅到你系度食得好无瘾.
所以自己行入去揾位再将d枱拍埋. 店员全程佢都无理过.
到叫野食. 要咩无咩(呢样唔关个店员事).
最后只好叫返d好传统的食品. 芝麻糊, 绿豆沙之类.
芝麻糊
好坦白食品系唔差. 个芝麻糊出黎时系好够热.
其他食品都唔差. 鲜果凉粉条都有西瓜同其他生果. 都好足料
只不过比个机械人式的店员搅到你系度食得好无瘾.