在枱上scan QR code 落单,拎食物时见到外卖包装,我奇怪问店员:「我堂食,不是外卖。」店员:「你落单时叫左外卖,系咁的」我:「但我无㩒到外卖」店员不耐烦:「但总之㩒左外卖,就系咁,转唔到碗俾你」我奇怪:「你现场有碗,点解转唔到俾我??」店员不耐烦:「咁我要问下经理㖞」问完经理,经理黎到都笑笑口,但答覆是⋯⋯「包左系咁架喇,其实你咁样食都一样架姐~我倒出黎俾你,其实都倒到乱哂架~~」我更奇怪问佢:「下?咁我要现场食,我想要个碗,你倒番出黎俾我。得唔得??」佢Ok ,入左去倒落堂食碗其实外卖碗系面&食材分开,又何来会乱哂??就算乱、都系店员佢地有无心做俾个客嘅问题吧?点会同客人讲「倒到乱哂架!!系咁架喇」其实就是想省功夫,叫你外卖咪外卖碗顶住先啰,咁解⋯⋯态度已经差,食物更是唔掂⋯⋯我叫左「醉鸡卷面」,鸡卷好咸!全碗野唔系出烟热辣辣,只能说是温⋯其实中环街市,其他店(越南河,肉骨茶(个啲都好咸!!我家人叫左,大家都觉得食物唔多掂⋯⋯味精重。我睇左久久呢间台湾店的食评都明白佢点解负评系话「态度差」因为真系极差⋯⋯⋯⋯⋯唔会有下次⋯⋯⋯
店员:「你落单时叫左外卖,系咁的」
我:「但我无㩒到外卖」
店员不耐烦:「但总之㩒左外卖,就系咁,转唔到碗俾你」
我奇怪:「你现场有碗,点解转唔到俾我??」
店员不耐烦:「咁我要问下经理㖞」
问完经理,经理黎到都笑笑口,但答覆是⋯⋯
佢Ok ,入左去倒落堂食碗
其实外卖碗系面&食材分开,又何来会乱哂??
就算乱、都系店员佢地有无心做俾个客嘅问题吧?
点会同客人讲「倒到乱哂架!!系咁架喇」
其实就是想省功夫,叫你外卖咪外卖碗顶住先啰,咁解⋯⋯

态度已经差,食物更是唔掂⋯⋯

我睇左久久呢间台湾店的食评
都明白佢点解负评系话「态度差」
因为真系极差⋯⋯⋯⋯⋯
唔会有下次⋯⋯⋯