2021-06-28
荃湾大鸿辉出名多食店,今晚同朋友经过很想食火锅,见到间新开业之火锅店推介食高级牛肉,咁就入去试吓。餐厅楼底好高,坐位十分宽敞,我觉得成幢大厦可以话最舒适的食店。入座前先拣汤底,餐厅有12种汤底,我拣咗豆乳骨胶原靓鸡美肌锅,感觉几滋补,而套餐就可选A、B或C餐,我哋就拣咗B餐每位$218。我哋系牛魔王,先order美国prime封门柳,入口即溶又有牛味,prime肥牛就牛味重D,牛脷心片,爽口又滑,真系冇得输,我哋食到停唔到口,每款牛都order咗三次,净系食这三款牛已番本了!仲有大大只济洲生蚝、爽口弹牙的海虾、鲜味十足的脆肉鲩鱼片及脆鲩鱼骨腩,大大件靓花胶就唔少得,其他火锅配料都很多选择,最值得赞系多种菜可以自取,新鲜及洗得好干净。食饱仲有几款cake及好多口味之雪糕做甜品。真心觉得系我食过的火锅放题质素最高的一间。正!