2017-09-09
人有人渣, 食店都有店渣.话说9月8日系老婆大人寿辰大日子. 见依间野装修好似OK. 9月1日打电话订位8号6点30分晚饭. 接电话个人最初讲野吞吞吐吐. 最后话转头或过两日会whatsapp当晚menu俾我. 但系到9月4日都无俾menu我. 谂番当日订位时接电话个人讲野闪闪缩缩. 有D担心就打去问下8号个booking系唔系无问题. 佢话当然无问题啦, 仲话转头即刻系电话send个menu俾我. 点知等到9月8日都系无send. 无问题丫, 不嬲都无话餐厅订完位一定要send menu俾客睇.当晚6点20分到位于4楼既餐厅时, 因第一次去, 系工厦4楼揾间餐厅既单位. 行到一间发型屋单位入口时头望望, 刚巧发型屋有个员工系门口执货. 就问我地系咪揾餐厅. 跟住就话餐厅今日因为要做到会早收. 我即刻O晒嘴.讲真, 我唔系话一定要食依间店渣. 不过有客人订左位, 你做唔到生意都打个电话通知下人丫. 餐厅负责人呢种完全不负责任既行为. 绝对系饮食业界中既耻辱. 希望依间店渣尽早结业. 唔好影响香港饮食业既水平.
题外话/补充资料:
不知所谓的餐厅