2024-01-16
去住喺康城嘅朋友屋企玩 见到呢间喺中环都有分店嘅泰式餐厅~就决定试吓啦!入边嘅装修有种泰国cafe feel感觉几新式我哋两个人总共嗌咗两个set 小食分别嗌咗木瓜沙律同埋鱼饼 木瓜沙律好feel~好开胃 份量都好大 作为前菜两个人share都OK 㗎 另外本身系想要虾饼 不过卖晒就拣咗鱼饼啦 质地好弹牙主食我哋叫嘅系咁金边粉同埋黄咖喱印度饼 好推荐咖喱 配乜嘢都好夹 系有少少甜嘅𠮶种咖喱!本身食泰国菜我都会钟意青咖喱多啲 不过今次真系唔会咁觉得 因为真系好浓郁再配上蟹肉 赞!🫶🏻🫶🏻嘢饮我哋叫咗椰子飘香咖啡 同埋鲜芒椰香柚子露 两杯都好推!咖啡有淡淡的椰香味 令到饮落去唔会太涩 柚子露真系有成片芒果喺上面可以食😂仲有啲果肉饮落去可以有啲咬口🫶🏻🫶🏻最后甜品简直必食 芒果乳酪叠叠冰 每次食呢啲冰都会好惊食到最后剩劲寡嘅冰 食嚟食去都系同一样嘢 但系呢个入边系会收埋糯米饭㗎!!!!😭对于我呢种好钟意烟韧嘢嘅人就算食到几饱都好都要食埋佢😭😭😭😭😭😭😭仲要配上上面嘅乳酪(其实比较似淡味嘅cream)真系食不停口 一定要食!🥺🥺
另外本身系想要虾饼 不过卖晒就拣咗鱼饼啦 质地好弹牙