2013-09-02
上次Post完甜品,今次Post番主菜;)热盘选择都多... 有即切牛肉&羊肉(7.5/10分):麻麻地好食,但系都Okay 牛肉&羊肉肉质系粉红色牛肉好有牛味但就唔系好淋... 羊肉淋D,但就几苏下:S有点心食(i.e. 虾饺、烧卖、灌汤饺...) 虾饺、烧卖味道唔错; 灌汤饺唔掂,皮过厚,味道麻麻地;'(热盘中,Curry(i.e.咖哩羊、咖哩杂菜、印度烤鸡)&印度薄饼算唔错,几好食xdd又有好多淀粉质食物(i.e. 炒饭、炒乌冬、炒西兰花),味道算唔错,但系中式食物居多:S 我个人钟二西式多D(i.e.阔条面、意粉),可惜冇供应最特别ge系有蒸鱼同片皮鸭...蒸鱼味道Okay;片皮鸭就一般,味道系算唔错,但系佢都唔系片皮,佢系片肉出来@@亦都有Bread、Pizza、中汤、西汤、细细碟ge即煮中式意粉(i.e. 云吞面、鱼蛋面)...但系我冇食到._."冷盘主要都系海鲜(i.e. 蟹脚、青口、虾、螺...);蟹脚同虾同最好食肉质还不错,食落有淡淡的盐味,大满足不过蟹脚略嫌太瘦小了;S冷盘部份仲有沙律种类好多...我最钟二Caesar Salad;) 可惜冷盘部份冇我想食ge Pa
亦都有Bread、Pizza、中汤、西汤、细细碟ge即煮中式意粉(i.e. 云吞面、鱼蛋面)...但系我冇食到._." 冷盘主要都系海鲜(i.e. 蟹脚、青口、虾、螺...);蟹脚同虾同最好食肉质还不错,食落有淡淡的盐味,大满足不过蟹脚略嫌太瘦小了;S
冷盘部份仲有沙律种类好多...我最钟二Caesar Salad;) 可惜冷盘部份冇我想食ge Parma Ham,得Smoky Salmon同Turkey Ham...略为失望;/ 呢度系有生蚝食ge(i.e.美国生蚝),即叫即开...D生蚝都唔细只ga,味道讨人欢喜加D柠檬汁,配上淡淡的海水味,放进嘴里,超满足
另外,The Cafe@Sheraton嘅Buffet仲少有地设有芝士区!!
除此之外,当然小不子了刺身、寿司区!!
寿司我冇食到...卖相唔掂,睇个样都唔想试
刺身有:三文鱼、吞拿鱼、鲷鱼、八爪鱼、甜蛋... (P.S. 三文鱼、八爪鱼、甜蛋最好食) 三文鱼 刺身(9.5/10分):三文鱼好新鲜,好肥美;三文鱼纹同色泽都好令!三文鱼仲要系厚切嘅,哇,好味到晕!!但每次去拿都系得3块...嫌佢俾太小了:S
比起甜品,主菜略微失色...