2024-06-23
今日约住喺九龙嘅朋友食晚饭 , 嚟咗观塘嘅张公子试下 ! 张公子叉烧 ($258)嚟呢度点可以唔试下佢地出名嘅张公子叉烧呢 !! 有蜡烛暖住 ❤️❤️ 成餐饭都可以享受到暖暖嘅叉烧 ! 叉烧系厚切半肥瘦 , 啱晒我 ! 肉质好软腍 !!! 果然系招牌菜 😋😋 差唔多见到台台都有叫 !! 推介 👍👍👍秋雾卤醉虾 (5 只) ($128)店员上菜后 , 会加水去干冰 , 烟雾离漫🤗🤗 仙气满满 ~ 大头虾新鲜弹牙 , 酒嘅味道入晒落虾肉 . 但又唔会太浓 ~ 好香醇嘅味道 , 好食 !艳影虾球 ($100)哇 ! 虾球好大个呀 😲😲 一啖绝对食唔晒 !! 外脆内弹牙 ! 出边甜甜酸酸 , 好开胃 , 送饭一流 !竹笙扒翡翠 ($138)食咗咁多美食 , 叫碟蔬菜清一清口 ~ 菠菜配咗竹笙 , 清清地 😌😌 唔错 ~香芋西米露好足料 ! 好多煮到腍腍嘅香芋粒 ~ 西米露嘅质地啱啱好 ! 甜甜地 , 令到成餐饭更加完满 ~整体黎讲 , 食店座位阔落 , 坐得舒服 , 张公子叉烧真系令人难忘 ! 必食推介 😍😍
嚟呢度点可以唔试下佢地出名嘅张公子叉烧呢 !! 有蜡烛暖住 ❤️❤️ 成餐饭都可以享受到暖暖嘅叉烧 ! 叉烧系厚切半肥瘦 , 啱晒我 ! 肉质好软腍 !!! 果然系招牌菜 😋😋 差唔多见到台台都有叫 !! 推介 👍👍👍 秋雾卤醉虾 (5 只) ($128)
店员上菜后 , 会加水去干冰 , 烟雾离漫🤗🤗 仙气满满 ~ 大头虾新鲜弹牙 , 酒嘅味道入晒落虾肉 . 但又唔会太浓 ~ 好香醇嘅味道 , 好食 ! 艳影虾球 ($100)
哇 ! 虾球好大个呀 😲😲 一啖绝对食唔晒 !! 外脆内弹牙 ! 出边甜甜酸酸 , 好开胃 , 送饭一流 ! 竹笙扒翡翠 ($138)
食咗咁多美食 , 叫碟蔬菜清一清口 ~ 菠菜配咗竹笙 , 清清地 😌😌 唔错 ~ 香芋西米露