2021-12-25
难得香港都有富有日本特色又高质嘅居酒屋~ 依家餐厅都几多人帮衬,一定要卜位!见到佢地方都装修得好靓,好有日本风味~首先就叫咗刺身,肥美又新鲜,价钱都好合理感觉似鳗鱼,烧到香脆但系唔会干,香口饭卷嘅份量比想像中多,炸虾同饭嘅比例都岩岩好,同埋炸虾keep到脆!帆立贝好大只,职员会系食客面前用炉去烧,溶埋牛油即刻好香口~帆立贝 本身就系好鲜甜,烧熟左就有爆汁效果呢个甲罗烧真系世界级好食!可以话系喺香港食过最好食嘅~生嘅时候买相已经好靓,职员会即场烧熟,然之后捞埋一齐就食得~ 一食落去就有种鲜甜感!咸咸香香,配埋梳打饼食会冇咁油腻啦~分量可以填满晒两块梳打饼~呢个又系好新鲜,鱼生够鲜甜,海胆都唔会好抢味!食落去就系一个新鲜嘅感觉呢个又系可以职场加热嘅,食材都唔算少叫做应有尽有,不过重点系呢个龙虾汤好鲜甜!饮得出真系用龙虾煮嘅上汤,如果加个白饭落去应该会好正!
首先就叫咗刺身,肥美又新鲜,价钱都好合理
感觉似鳗鱼,烧到香脆但系唔会干,香口