2024-06-28
已经帮衬咗呢间寿司店好多年,不过喺唔同分店。市道低迷,尤其食肆首当其冲。要做好服务,唔单止要有口号,实际行动非常重要!今日要赞吓一个叫做Katung嘅女侍应,演绎咗「行多一步」❤️❤️❤️(唔知点解啲侍应冇名牌)话说本人要减肥,不能同时进食乌冬和寿司,所以要求侍应将乌冬改为沙律。第一个侍应揸唔到主意,所以要问Katung. 佢话可以,然后话:「你介唔介意𠮶沙律有芝麻酱?」我话:「可以啊!」然后佢话:「因为我见你都系好注重健康饮食,所以问吓你!」我忍唔住话:「你真系醒目呀!🥗🥗🥗🥗呢件事对于其他人嚟讲可能系小事一宗,但系对于我嚟讲系好窝心,由于佢可以行多一步,主动了解我嘅需要👍👍👍真系抵赞!希望所有香港人都可以正面咁样鼓励吓所有有水准嘅前线服务嘅人啦!所有人生活都不易呵😝希望呢间店舖可以一路keep住食物同服务嘅水准,就算系咩市道都可以屹立不倒!🙏🙏🙏🙏