餐厅: Grand Hyatt Steakhouse
资讯:

2018-12-20 2454 浏览
君悦酒店嘅扒房之前都听过质素不错!所以同朋友黎试下系咪传闻中咁好。因为怕临近圣诞节会好多人,所以提前左一个月就book左。晚上大约6点半入坐,侍应安排左我地去二楼嘅坐位。气氛不错!侍应的服务态度好好,而且上菜的时间也很快👍🏻未上菜之前,侍应就上左个蒜蓉包包。个包嘅口感好松脆,味道浓郁。不错吃!之前都听过尼间餐厅嘅Crab Cake非常出名。所以点会唔试下佢呢!果然无令我失望,成个Crab Cake都充满🦀肉,真系唔夸张,食落去系啖啖肉😋👍🏻而且调味得刚好,十分出色!如果大家之后有机会黎食,一定一定要试下尼个Crab Cake!尼个Onion Soup嘅面头系充满芝士,好Crazy好月巴啊☺️😂味道方面食头个几啖都不错,但越食就有会有一种苦涩味,但整体都不错!重头戏又点少得牛扒呢!尼个Porterhouse系侍应推荐我地食嘅,足足有36oz😈我地两个食完都饱到乜咁😂佢系有一个T-Bone嘅肉眼,但系有两种口感。一边系较易咬的,肉质会细致啲,而且会软身啲。另一边嘅系韧啲,但油脂同味道上会香啲。总括黎讲系值得推荐!另外,会有三款酱汁配牛扒的,分别系红酒,蘑菇同黑椒汁。个人觉得蘑菇汁会较好!但红
君悦酒店嘅扒房之前都听过质素不错!
所以同朋友黎试下系咪传闻中咁好。
因为怕临近圣诞节会好多人,所以提前左一个月就book左。

Crab  cake

Onion  soup

Porterhouse

重头戏又点少得牛扒呢!
另一边嘅系韧啲,但油脂同味道上会香啲。总括黎讲系值得推荐!另外,会有三款酱汁配牛扒的,分别系红酒,蘑菇同黑椒汁。个人觉得蘑菇汁会较好!但红酒大家都可以一试因为都几特别!

Truffle  fries

我地仲叫个Truffle Fries,不过不失啦!都几脆,味道也不错!

2018-12-19
庆祝纪念