2007-10-15
亲戚0系加拿大返0黎几日, book 唔到黄金海岸酒店住, 亦因为budget 所限, 结果book 了呢区的嘉湖海逸, 我0地3 个人就因为要同0岩0岩落机0既佢0地食饭, 入0左0黎天水围... 亲戚拣了呢度, 咁就点话点好啦.6 个人叫0左唔多0野, 食完亦无乜感觉, 可能无期望就无失望吧:- 烧鹅半只(图中): 部长不断推介, 话"好食过镛记" -_-" 卖相唔错, 几够肥, 食落皮够脆, 不过肉唔嫩. 整体唔差, 不过竟然用自己同镛记比, 真系... @_@"- 唔知乜鱼两食: 西芹炒斑球就普通, 鱼唔新鲜, 食落几腥; 蒜蓉蒸头腩就几香, 都ok.- 鱼汤杂菌浸白菜仔: 鱼汤无特别, 好在唔腥; d 菜几甜几好食, 杂菌就麻麻.- 鲍鱼(图下): 又系部长不断推介, 我0地无佢咁好气, 结果叫了两只, 每人切少少试0下... 味道一般, 口感都系一般. 仲谂住佢系阿一集团所以会唔错tim... 不过算啦.- 西洋菜汤: 无特别.- 仲有送的糖水(我唔钟意食红豆沙, 拣了热豆花): 呢个几好食, 好滑, 豆味亦够, 拍得住铜锣湾人和豆品!环境无特别, 普通中式酒楼咁啰,
- 西洋菜汤: 无特别.
环境无特别, 普通中式酒楼咁啰, 食具就几唔干净, d 碗同羹劲多渍! Service 就真系得啖笑, 阿姐帮你换骨碟时, 会收0左你只满0既碟, 但会唔记得俾只新0既你; 部长仲好笑, 我0地问佢点解"椒盐排骨" 咁耐(后来发觉原来漏了落单), 佢0既反应系"系啰呵, 点解咁耐0架呢", 跟住就行0左去. @_@" 到后来补落返单, 等了15 分钟后, 0黎0既就变了京都骨. @_@""""
埋单"千令蚊" (俾钱0个个话d), 唔贵, 不过肯定0既系, 一定唔会再返0黎-- 起码唔会入0黎天水围呢间!