5天前
☀️日间系咖啡店🌙入夜晚系酒吧~ 西营盘多Cafe,但我就bookmark咗嚟呢间除咗店内咖啡师曾获「2017年香港虹吸式咖啡师大赛」亚军🥈咖啡控必到之外舖头仲融合咖啡、鲜花与陶瓷的艺术气息~店内放满鲜花同埋陶瓷艺术品,而且仲有陶瓷课室~ 我就daytime嚟嘅,可能室内多鲜花,所以室温都比较高~ 而家天气凉咗去应该会好啲~ 🍕《 Sourdough Margherita Pizza 💲98 》呢个Pizza一早bookmark咗要食!一来我好钟意食厚批pizza,而且饼底亦都系我喜爱嘅Sourdough,加上酸酸地嘅蕃茄酱同好Juicy嘅车厘茄,开胃而且好有口感~~ 🍝《 Creamy Smoked Salmon Spaghetti 💲98 》够晒Creamy,意粉软硬度刚好入口挂汁惹味, 仲有烟三文鱼~💜《 Purple Latte 💲42 》紫薯味道,甜度适中,秋冬味浓~☕️《 Cappuccino 💲40 》我唔系好识品咖啡,但系咖啡味唔苦涩好易入口~好挂住个Pizza,揾日再去食先!
西营盘多Cafe,但我就bookmark咗嚟呢间
舖头仲融合咖啡、鲜花与陶瓷的艺术气息~
店内放满鲜花同埋陶瓷艺术品,而且仲有陶瓷课室~
呢个Pizza一早bookmark咗要食!
💜《 Purple Latte 💲42 》
紫薯味道,甜度适中,秋冬味浓~
☕️《 Cappuccino 💲40 》
我唔系好识品咖啡,但系咖啡味唔苦涩好易入口~
好挂住个Pizza,揾日再去食先!