2019-12-02
十二月转新餐牌。今期做德式下午茶。有大肚婆同枱系唔同d 既!你即刻感受到服务。首先关心大肚婆会唔会有野唔食得!之后再俾咕𠱸俾佢坐得舒服d 。咸点方面有1)劳根包配德国芝士牛油酱- 多士上面有一个橙色既球,芝士唔硬,小小软身,配上一些香草。2)迷你烟熏比目鱼蛋沙律包-黑色既汉堡包已经吸引,虽然系沙律包,但沙律唔会抢走d 味。3)烤火鸡红莓瑞士卷- 讲真食唔到火鸡既感觉,因为已经整得烂烂的。4)辣肉肠芝士挞- 有一小片辣肉肠, 唔算好特别甜点方面有1)黑醋栗全麦慕丝挞- 有只小小透明杯装住,全部都系慕丝2)肉桂柑橘慕丝蛋糕- 个人觉得柑橘味中和左咁多甜品既甜,最好一口食晒,如果夹硬要分一半会比较麻烦3)圣诞苹果-至正既甜点,可惜要两个人分!中间有粒粒苹果,苹果偏酸,中和晒所有甜品令人感觉很肥既感觉。体积比其他既大4)栗子球-半球体,入面真系有粟子粒,不错5)梅子挞- 上面有一粒似花占饼上面既糖。中间夹著梅子蓉,唔算太甜 最后当然唔小得英式下午茶惯常既scone 啦饮品方面我叫左佢地既特色热朱古力。朋友叫左果茶。舒舒服服坐左两个钟。今日天气麻麻,所以无窗口位都无所谓。每张枱都有隔离,唔会好似
咸点方面有
1)劳根包配德国芝士牛油酱
2)迷你烟熏比目鱼蛋沙律包
3)烤火鸡红莓瑞士卷
- 讲真食唔到火鸡既感觉,因为已经整得烂烂的。
4)辣肉肠芝士挞
- 有一小片辣肉肠, 唔算好特别
甜点方面有
1)黑醋栗全麦慕丝挞
- 有只小小透明杯装住,全部都系慕丝
2)肉桂柑橘慕丝蛋糕
3)圣诞苹果
4)栗子球
-半球体,入面真系有粟子粒,不错
5)梅子挞
- 上面有一粒似花占饼上面既糖。中间夹著梅子蓉,唔算太甜
最后当然唔小得英式下午茶惯常既scone 啦
饮品方面我叫左佢地既特色热朱古力。朋友叫左果茶。
舒舒服服坐左两个钟。今日天气麻麻,所以无窗口位都无所谓。
每张枱都有隔离,唔会好似同人一齐食野咁样。