2023-07-11 6 浏览
平时超级钟意饮汤嘅我,特登嚟到尖沙咀Heath 入面呢间主打浓汤嘅小店,要试下究竟一个西汤有咩咁特别!《红酒牛尾汤》坚好饮!😍 佢嘅足料位系在于食材溶入系汤入面,然后每一啖汤都饮到香浓既牛味,真系会食到牛尾架。红酒、甘笋、洋葱、蕃茄呢啲配料令到汤既香甜度大大提升,老板嘅调味做得好好,味道拿捏平衡,开胃又饱肚。《烤芝士三文治》🥪记住要点啊,面包烤得外脆内软,外层涂满一层辣味牛油🧈,内里系半溶既拉丝芝士🧀,咬落会系满口咸香同满满酥脆感 ,辣味牛油唔会喧宾夺主,而系悄悄点缀提升惹味,好邪恶呀但系我钟意。😈呢个多士最用心既位系用嘅调味牛油系由老板自己研发架(黑松露、辣味、蕃茄味、青酱味)!👨🏻‍🍳呢种对食物既热爱同执着,系佢地咁好食既原因。用平凡嘅材料用心制作出高端既美食, 真心推荐❤️

用平凡嘅材料用心制作出高端既美食, 真心推荐❤️