2016-05-09 665 浏览
头先去完兰芳园,点知食唔饱,无意之中闻到好香好香嘅咖啡香味,跟住就发现咗呢间coffee shop,点咗几样嘢食,口味同份量都唔错,而且成间店嘅环境唔错,坐得好舒服,好啱安安静静坐低read a book,或者同三五知己一齐倾下闲计~!! 餐牌上边嘅嘢食同埋饮品价钱唔算贵,而且性价比几高!!Filter Coffee,呢种冲制嘅方法系我饮咖啡最钟意嘅一种,用一种好慢好慢嘅速度同埋长时间提取coffee入边嘅精华,上边个玻璃樽拿嚟放啲冰,然后等佢地慢慢融化,再向下滴落啲咖啡粉到,咖啡饮落去有果酸嘅香味,焦糖味都会慢慢渗出嚟~~~ Flat White,拉花拉得好靓,咖啡味道好香好滑~~!! 黑松露蘑菇意粉,一见到黑松露食欲就已经出晒嚟啦,送上嚟嘅时候发觉份量都几大,而且新鲜热辣,黑松露同意粉嘅搭配,食嘅时候浓郁嘅香味都留系口入边! 辣番茄汁意粉,呢个意粉嘅味道比较浓,番茄汁嘅酸味同埋笋嘅酸辣味融埋啲意粉到,味道好特别,够晒开胃。 Banana Bread,虽然睇落去系一旧好普通嘅bread,不过食落去有好香嘅banana香味!!面包好松软~~~
餐牌上边嘅嘢食同埋饮品价钱唔算贵,而且性价比几高!!
2016-03-30