2022-12-20
💁♀️💁♂️2/12/2022(Fri), Dinner🍽因为有翠亨邨既coupon关系🤩~所以今晚同A先生走左黎 @翠亨邨 到食中菜餐~而今晚我地order左:🔆 超值鲍翅餐 ($648/person)🔆 蜜汁叉烧叉烧上枱时热焫焫,入口松化软熟,选用既肉质唔会好肥,面层有🤏少少微焦,有点蜜糖香气但又唔会过甜😋。🔆 红烧竹笙鸡丝翅每碗都好足料,竹笙、鸡丝同翅都好多,汤头鲜甜,又唔会太水汪汪或者太浓稠,唔使落醋都好够味、好好食😋。🔆 蚝皇八头汤鲍鲍鱼入口弹牙,虽然唔系干鲍但都好有鲍鱼味,切落去有少少黏刀。蚝皇汁都好鲜甜蚝油味,配合鲍鱼同伴碟既芥兰都好好食😋。🔆 脆皮妙龄鸽脆皮妙龄鸽既份量系每位一只,呢度既乳鸽整几好食,真系皮脆肉嫩,热焫焫咬落仲有大量肉汁💦,A先生本身唔系好钟意食乳鸽,怕有啲鸽肉会有骚味。但呢度既乳鸽就无呢个问题,A先生都觉得好好食😋。🔆 甫鱼炒饭呢个炒饭香气十足,配料有干贝、甫鱼同烧鸭,饭粒炒得干身唔会黏埋一旧,食到碟底都唔会有油,唔错。🔆 燕窝杏仁茶杏仁香气十足,味道唔会太甜,食落感觉都好滋润好舒服,作为呢一餐既结尾,十分完美❤。🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆❤🙆♂️(A
而今晚我地order左:
🔆 超值鲍翅餐 ($648/person) 🔆 蜜汁叉烧
叉烧上枱时热焫焫,入口松化软熟,选用既肉质唔会好肥,面层有🤏少少微焦,有点蜜糖香气但又唔会过甜😋。 🔆 红烧竹笙鸡丝翅
每碗都好足料,竹笙、鸡丝同翅都好多,汤头鲜甜,又唔会太水汪汪或者太浓稠,唔使落醋都好够味、好好食😋。 🔆 蚝皇八头汤鲍
鲍鱼入口弹牙,虽然唔系干鲍但都好有鲍鱼味,切落去有少少黏刀。蚝皇汁都好鲜甜蚝油味,配合鲍鱼同伴碟既芥兰都好好食😋。 🔆 脆皮妙龄鸽
脆皮妙龄鸽既份量系每位一只,呢度既乳鸽整几好食,真系皮脆肉嫩,热焫焫咬落仲有大量肉汁💦,A先生本身唔系好钟意食乳鸽,怕有啲鸽肉会有骚味。但呢度既乳鸽就无呢个问题,A先生都觉得好好食😋。 🔆 甫鱼炒饭
呢个炒饭香气十足,配料有干贝、甫鱼同烧鸭,饭粒炒得干身唔会黏埋一旧,食到碟底都唔会有油,唔错。 🔆 燕窝杏仁茶
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆♂️(A先生)整体食评:❤❤❤❤❤(5/5)
❤🙆♀️(为食妙妙)整体食评:❤❤❤❤❤(5/5)
👉🏻整体食物/环境/服务都好好~100分!!!
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆