餐厅: 泰皇閣泰國菜館
资讯:

2022-01-15 285 浏览
泰皇阁泰国菜馆已经2年冇去过泰国啦。。。。相信系中学毕业之后,第一次咁长时间冇去过泰国T_T唯有去食下泰菜怀缅下。一讲泰国菜,相信大家都会谂起九龙城。由于九龙城基本上每间泰国菜都系大排长龙既关系,我地好随心咁等简咗泰皇阁! 餐厅既座位都算系几迫,不过唔紧要,最紧要系有泰国野食。烧猪颈肉本人至爱😍 呢到既猪颈肉外面烧得都好干身,而咬落去,都依然系多汁既!配埋个酱汁,简直一流😂😂 夸张咗少少,唔好意思。白灼蛳蚶好多人都唔好呢味𩠌,觉得佢好腥好臭同埋污糟。我本身都都麻麻,但最后都比佢毒到。呢间既蛳蚶唔灼得过熟,每一只都有少少血系入面,男朋友话系咁先好食㖞。 食落去,又真系几好食,冇腥臭味,反而好鲜甜。唔错!蛋包金边粉金边粉比蛋包住,有包温作用,食到最尾都仲系热架!咁金边粉都够镬气,而且份量十足。但略嫌甜咗少少,如果多少少酸味会更好食。炸虾饼好大粒呀,而家好爽口弹牙,配埋个鸡酱,点会输。烧安格斯牛肉见到隔离枱叫咗,见到几靓,我地又叫咗份。份量都算大,一碟应该有大多过十块牛肉。但牛肉有少少过熟,肉质比较韧肉鞋,而且调味系偏辣,有少少可惜🥲
泰皇阁泰国菜馆

唯有去食下泰菜怀缅下。

餐厅既座位都算系几迫,不过唔紧要,最紧要系有泰国野食。

烧猪颈肉

白灼蛳蚶

蛋包金边粉

炸虾饼
好大粒呀,而家好爽口弹牙,配埋个鸡酱,点会输。

烧安格斯牛肉