2021-05-19
和风式设计,有tatami位,竟然仲有bar枱;平日嘅lunch time都爆满,个名冇改错,真系比人当食堂,个个去医肚🤣食堂以木色为主调,木百叶廉窗引入微微的自然光,配埋籐造cushion,真系好舒服好chill。留意返Tatami 位得4枱,每枱坐到4-6人。记得约多啲闺蜜打卡😉少人去就算人地安排比你坐都唔好意思啦😇~𝙁𝙤𝙤𝙙🥕Carrot cake $65同出面嘅味道一样,但Jenny几钟意个texture唔会好实好硬,入口亦唔会太甜太滞~上面有少少cream装饰,个卖相都好靓🍱烤三文鱼幽庵烧定食$148幽庵烧系由柚子酱汁腌制,以怀石料理方法制成的意思。柚子配三文鱼系意想不到嘅夹,带出左鱼嘅鲜味,亦多咗一种清新口感🍷红酒味增炖和牛面颊肉定食$138质素好对得住个价钱🥰牛肉唔单止味浓,仲软腍到丝丝分明。原来系澳洲和牛😍红酒亦算入味,好香口配饭做定食一流!有埋小配菜腌萝卜,酸酸甜甜几开胃𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨🍯蜜柑蜂蜜梳打 $64呢杯真系几出色,Jenny本身以为系会似普通柚子蜜咁,但一饮系好清新好润嘅味道,系真系fresh honey,唔系一堆jam咁甜耶耶~😍蜜糖爱好者要试吓Jenny觉得
𝙁𝙤𝙤𝙙
🥕Carrot cake $65
🍱烤三文鱼幽庵烧定食$148
🍷红酒味增炖和牛面颊肉定食$138
𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🍯蜜柑蜂蜜梳打 $64
Jenny觉得,full house 真系有原因☺️无论系食材定烹调方法都见到花过心思,仲keep住转menu,每次黎都keep到新鲜感~店员亦耐心解释每道菜嘅特点及烹调方法~第一次感觉咁清楚自己食乜🤣
不过都由于餐厅full晒嘅关系,同frd 倾计讲下野就要练下肺,大声少少🤏
但overall都系高质嘅餐厅,值得推介去试吓😚日式Zen系环境,如果静少少就perfect池了~
tatami位打卡真系精髓,但提大家记得著袜先坐得😛Jenny系唔会讲佢最后点样变对袜出嚟🤫🤫
必杀tatami位
Carrot Cake
红酒味增炖和牛面颊肉定食
烤三文鱼幽庵烧定食
蜜柑蜂蜜梳打
蜜柑蜂蜜梳打
查看之前的留言 ()