2022-09-06 1067 浏览
听友人介绍系葵芳既泰星汇既炸炉鱼好正,好岩我呢D钟意食鱼, 但又怕骨既人,所以收工后就同另一位朋友黎试下铺头唔算好大, 所以我地入座后就爆满, 但我地偷听到之后想食既人比职员叫左去对面坐串烧4串-$64分别有猪, 牛, 鸡, 食落肉质都仲保持到, 唔会比D腌料破坏晒D肉质, 而且几有肉汁, 个沙嗲酱系有花生的, 几正宗咁马拉盏通菜-$68D个系差唔多食泰国菜都必点的, D度做得几出色, 第一啖既感觉就系觉得好热, 热先会好食, 而马拉盏唔会过咸, 仲食得出通菜味, 而且通菜都几嫩下, 唔错冬荫功湿炒鸡河-$68因为觉得冬荫功湿炒河比较特别, 所以叫黎试下, 食落冬荫功味都几重, 反而河粉唔算好多, 系菜同肉比够多, 我地都觉得系一个菜多个一个湿炒河, 味道都几好味酸甜酱炸鲈鱼-$178D个真系要比D耐性等下。但食落第一啖, 就知等待系值得的, 炸鲈鱼系起球再炸的, 所以啖啖鱼肉, 完全冇骨, 食得方便, 而且炸完个鱼味都仲系好出, 好好味, 再加埋个酸甜酱系用新鲜菠萝整的, D味菜真系食得出啖啖诚意, 正呀!芒果沙冰-$33系夏天真系最钟意饮沙冰, D个沙冰系劲有惊喜, 系饮到真芒果甜
听友人介绍系葵芳既泰星汇既炸炉鱼好正,
好岩我呢D钟意食鱼, 但又怕骨既人,
所以收工后就同另一位朋友黎试下

串烧4串-$64

马拉盏通菜-$68

冬荫功湿炒鸡河-$68

酸甜酱炸鲈鱼-$178

芒果沙冰-$33

系夏天真系最钟意饮沙冰, D个沙冰系劲有惊喜, 系饮到真芒果甜而唔系假甜, 我觉得D个必叫㖞

总结, D间小店几有惊喜, 而且炸鲈鱼真系好出色, 唔怪得好多人推荐啦
2022-09-01