2024-12-20
<Layback cafe and bar> 📍铜锣湾🔸必冲!!!期间限定澎湃蟹粉北京拉面 🧡🔸N次回访~ 食物质素有保证 🫶🏼🫶🏼🫶🏼🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀生拆蟹粉拌北京拉面 ($298) — 系我人生食过最澎湃嘅蟹粉蟹肉拉面 🦀 SO CRAZY!!!除咗淋上面嘅蟹粉之外,仲有一杯胆固醇超标嘅蟹粉酱汁。店员洒上一点花雕酒,将蟹嘅鲜味再提升一个层次 ~ 拉面质感烟靭、挂汁,每一啖都有蟹粉、蟹肉 ~ 确实令人回味无穷 🥴✨✨✨ (推推推!!!)蜜糖牛油蒜香单骨鸡翼 ($98) — 脆脆蒜香包裹着鸡翼 🥰 甜滋滋嘅牛油蜜糖,食落觉得自己似Winnie the Pooh ~ 咸咸甜甜好开胃🍯法式芥末籽蜜糖烤羊架 ($328) — 腌过嘅羊,个人认为唔够羊臊味 😂 (我知我好奇怪) ,系符合大众嘅口味。 开心果巴斯克蛋糕 ($98) — 结尾嘅蛋糕份量十足 💚💚💚 开心果味浓厚 。我叫咗杯Cocktail 名为500 days summer,系荔枝味嘅调酒都几好饮 🍹 Happy Friday everyone 💕💕
🔸必冲!!!期间限定澎湃蟹粉北京拉面 🧡
🔸N次回访~ 食物质素有保证 🫶🏼🫶🏼🫶🏼