2024-10-10
我就快转工啦,就打算同同事们去「和宴」食烧肉当作感谢大家嘅支持!谂住样样都试下就叫咗 Tasting menu,有前菜、和牛、五花肉、海鲜、面类同甜品,感觉好抵食!特制嘅和牛他他法包味道好特别,和牛非常浓郁鲜甜,同法包一齐食,外脆内嫩,小小前菜令人胃口大开!海鲜煎饼炸得非常酥脆,有海鲜嘅甜味,海鲜口感非常爽口! 牛板腱同牛舌芯系同事最钟意嘅,切得非常薄,烧起嚟更加香脆!牛板腱沾上蛋黄,口感滑顺,味道真系无得顶!仲有沾上盐葱汁嘅牛舌芯,咸香味喺口中散开,无得顶!上牛排肉嘅雪花非常靓,肉质滑爽,油脂融化后,满口都系浓郁嘅牛肉香气!来自澳洲嘅牛肩肉眼有独特嘅风味,口感软腍,非常美味!唔止和牛,仲有五花肉、海老同帆立贝。五花肉烧得外皮香脆,肥瘦相间,香甜多汁!仲有海老同帆立贝都非常新鲜,味道鲜甜,口感有嚼劲,海鲜同烧肉一样出色!甜品有黑糖珍珠雪糕,唔会太甜,珍珠都非常Q弹,食起嚟特别清爽!食完雪糕嚟碗热乎乎嘅鸡肉乌冬真系好暖胃,汤底香浓。当然仲少唔到今代司日本酒,口感柔顺,大家都好欣赏。今晚同同事真系食得好开心!食物方面都好适合我哋,希望大家保持联络!