2024-08-06
讲开位于太子嘅丰信饺子店,我自己都去过好多次食。今次带埋朋友一齐嚟再食呢间嘅饺子,餐牌上有好多款饺子选择,数量亦有分7只同10只,按喜好价钱双拼。私心好钟意佢嘅椰子鸡汤,每一次都会饮一大碗,汤底咸味适中,椰子鸡味浓郁,饮完上瘾。坐低拣好之后,举手向店员示意落单,由落单到上餐嘅时间都好快速,好快就可以享用美味嘅饺子。🟡荠菜马蹄鲜肉饺 7只 $45饺子外皮薄而富有弹性,咬落去能够感受到外皮嘅鲜嫩Q弹。馅料由荠菜、马蹄、鲜嫩嘅瘦肉三种主要食材组成。荠菜清香爽脆,肉馅鲜嫩多汁,口感层次丰富。一啖饺子,配搭一啖椰子鸡汤,好惹味,我好钟意❤️🟡芝士粟米鲜肉饺 7只 $45肉馅入口即化,鲜美多汁,粟米粒散发出自然嘅甜香,为馅料增添了扎实嘅口感,而浓郁嘅芝士为整个饺子带来奶香同柔滑嘅质感,食完好有满足感🟡凉拌爽脆竹笋 $28凉拌竹笋爽脆可口,味道酸辣开胃,搭配香葱增添香气,系一道清凉解暑嘅小食,值得一试🟡凉拌皮蛋 $22凉拌皮蛋嘅酱汁甜甜哋,几特别,食到一半配埋酸姜醒醒神,唔会觉得咸。蛋白QQ有劲,蛋黄散发住油润香气🟡柑桔蜜 $12甜蜜宜人,清新顺口,非常润喉
🟡荠菜马蹄鲜肉饺 7只 $45
🟡芝士粟米鲜肉饺 7只 $45
🟡凉拌爽脆竹笋 $28
🟡凉拌皮蛋 $22
🟡柑桔蜜 $12
甜蜜宜人,清新顺口,非常润喉