2023-12-24
天气转冻就谂起想食煲仔饭,朋友介绍咗「忆食尚」,话佢哋嘅腊味全自家制,用嘅米都好讲究,咁就一于去试吓,一入到去已经眼前一亮,两层嘅店舖装修高雅又彩光度高,感觉已经好舒服,佢哋嘅茶亦都有好多选择,小有地居然有玄米茶,一于试吓,意料之外地又香又好饮🤩试咗广式腊味煲仔饭- 打开已经又香又吸引,入面有腊鸭,腊肠,腊肉,服务员非常贴心,会先帮我哋落芫茜、葱同豉油,搅好就比我哋食,佢哋嘅腊肠真系要赞,用咗黑毛猪猪肉同茅台酒制成,有肉香亦有酒香,食到咁上下,服务员仲会过嚟帮我哋整起啲饭焦,平时都钟意食,不过确实好难铲起,佢哋呢个服务真系好like,令人食得好满足🥰黑松露鸡煲- 呢个鸡煲又系要讃,鸡炒得嫩滑,再加上黑松露,高贵得嚟又惹味,真系要试干贝柱上汤浸菜心- 菜心用最嫩嘅部份,上汤有元贝,虾米,蒜片,鲜甜美味总括嚟讲,呢间煲仔饭真心做得出色,连小菜都做得有水准,而且服务好,要食煲仔饭一定会再嚟👍🏻
试咗
广式腊味煲仔饭
黑松露鸡煲
干贝柱上汤浸菜心
- 菜心用最嫩嘅部份,上汤有元贝,虾米,蒜片,鲜甜美味