2023-07-17 34 浏览
咁岩去完火炭睇新楼盘,顺便同朋友食埋晚餐,经过见到一间餐厅装修几特别,咁就入咗去试一试!😍🥩我哋三个人分别叫咗芝士焗龙虾牛肩扒、谷饲安格斯西冷扒 (200g)、谷饲安格斯肉眼扒 (200g)套餐同埋龙虾汤,呢度最特别就系黑松露薯条同埋凯撒沙律任食,真系滋味满满!芝士焗龙虾牛肩扒一上枱就有极香芝士味,龙虾肉鲜嫩多汁,配合大大块嘅香煎牛肩扒,食肉兽必选,一次过食到海鲜同埋牛扒!谷饲安格斯西冷扒 (200g)西冷牛扒肉质比较结实,比起肉眼扒略带嚼劲,脂肪含量比较少,配上牛油一齐煎,美味满足!谷饲安格斯肉眼扒 (200g)呢款安格斯肉眼扒食落牛味比较重,肉质软嫩多汁,冇太多筋,另外配上石板可以根据自己口味煎成不同熟成度,牛控必点!黑松露薯条浓郁黑松露酱配上鲜炸香口薯条,食晒仲可以免费refill,正呀!龙虾汤呢款龙虾汤可以配上酥皮,汤底十分浓郁鲜甜,仲有几旧龙虾肉,简直饮到停唔到口!

芝士焗龙虾牛肩扒

谷饲安格斯西冷扒 (200g)

谷饲安格斯肉眼扒 (200g)

黑松露薯条

龙虾汤