2022-10-04 534 浏览
👩🏻‍🌾👨🏻‍🎨之前已经知呢间出名,分店喺中心地带,无理由唔去试!所以之前新开无耐就去咗食😗◾️虫草花鸡汤米线🐓另加蟹籽丸鸡汤名不虚传,一上枱就飘出阵阵鸡汤味。汤香浓不腻且鲜甜,米线滑身。鸡件份量多,好嫩滑,另外虫草花份量都唔少架~虽然已经拣少面,但系都食唔晒。😂◽️醉香鸡汤米粉🍶另加肥牛|牛腩|芝士丸|面底汤底有浓厚的药材味,酒味适中,味道偏淡,可能被药材味盖过。鸡件嫩滑,想增加味道的话可配上特制豉油。其余配料包括肥牛同芝士丸都正常, 反而牛腩有惊喜, 偏淋身,食落唔痴牙,脂肪分部均匀。✨重口味人士可以点下特制豉油,带少少辣✨✨唔太食得辣都可以点啲啲过下瘾✨✨本来想试芫茜汤架,可惜无哂,下次再食✨◾️细三兄弟🍢爆丸|墨丸|鱼片|各两粒全部都有炸过,爆丸真系会爆汁,小心啲食。👩🏻‍🌾觉得最好食系鱼片,弹牙爽口。环境方面,早到朋友仔可以拎飞等位,坐位空间少少逼,当日播住👨🏻‍🎨👩🏻‍🌾都好耐无听嘅歌,当堂好有回忆🤣

◾️虫草花鸡汤米线🐓另加蟹籽丸
虫草花鸡汤米线
◽️醉香鸡汤米粉🍶另加肥牛|牛腩|芝士丸|面底
醉香鸡汤米粉
✨重口味人士可以点下特制豉油,带少少辣✨
✨唔太食得辣都可以点啲啲过下瘾✨
✨本来想试芫茜汤架,可惜无哂,下次再食✨

◾️细三兄弟🍢
爆丸|墨丸|鱼片|各两粒