2024-10-19 417 浏览
喺Facebook见到人哋推介佢嘅薄荷朱古力奶昔,先知原来MOKO都开咗呢间 。嚟到呢度一定要叫奶昔,今次试万圣节限定嘅芝麻奶昔 。面头洒咗好多黑芝麻,饮落唔会太甜,又带有芝麻嘅香味,值得一试。前菜拣咗taco同埋青口我欣赏佢taco入面嘅一口三文鱼,煎得啱啱好,唔会太干硬,夹埋莎莎酱、牛油果酱、酸忌廉一齐食,成个组合好开胃又好夹 。忌廉蓝青口被比下去,侧边两块方包烘得好香脆,亦都好重牛油味 。虽然蓝青口几大只,但蓝青口肉质比较实,忌廉汁都唔算太香 。两款前菜比较之下taco完胜!主食方面,拣咗Carbonara同埋牛扒 。Carbonara面质al dente,亦都有烟肉同埋蘑菇增加口感 。不过个汁有啲太杰要趁热食。呢个牛扒之前食过都觉得几好食,今次一样冇失望。拣咗五成,配菜有啲薯条同埋烤蔬菜 。牛肉软腍,薯条炸到好香脆,呢个价钱觉得几抵食。已经食唔落所以无嗌到好出名嘅pancake,如果唔系都几想试吓芝麻版本 。下次encore都系会嗌返奶昔、牛扒同埋taco。

前菜拣咗taco同埋青口

主食方面,拣咗Carbonara同埋牛扒 。

下次encore都系会嗌返奶昔、牛扒同埋taco。