2023-01-10
上环地铁站E1出口嘅一条小巷,隐藏咗呢间日式居酒屋,感觉真系好隐世!主打熟食Omakase,串烧及清酒🍶,装修就以日本特色街道及店舖为设计主题,感觉好日式Feel🎎🙋🏼♀️一人熟食Omakase 8道菜 $298🔸季节沙律沙律🥗加咗醋汁,开胃🔸二点前菜分别有牛蒡渍、赤芜渍及蒜味噌渍,三款都几好食,作为前菜好适合,特别系个🧄蒜味噌渍好爽口🔸三点串烧冬菇、猪颈肉及牛肉串烧,烧得唔错,调味几适中🔸季节煮物味噌炆牛肋肉,牛肋肉炆得好淋,配上野菜就更滋味😋🔸炸物唐扬炸鸡,炸粉好薄,非常酥脆,鸡肉嫩滑Juicy,十分香口🔸茶渍饭三文鱼茶渍饭,清新嘅茶底配上三文鱼粒及Wasabi,味道几丰富,份量适中🔸季节日本汤食到饱饱,嚟碗暖笠笠嘅味噌汤,饮落舒服,调味刚刚好🔸甜品以甜品结束一餐就最满足啦😋🐮牛肉寿喜烧 追加 乌冬呢个炉好得意😍牛肉及蔬菜嘅份量都几多,牛肉轻轻灼一灼再蛋液,美味😋寿喜烧甜度适中,蔬菜及乌冬吸收晒汤汁嘅精华,乌冬食落好滑溜,满足💜🐣盐烧鸡中翼日式串烧必点Iteam😍皮脆肉嫩,再带啲盐香味,正😋🐤盐烧鸡软骨食落好有口感,调味几好🍗免治鸡肉棒自家制,沾上蛋液酱汁,口感丰富😋🐥鸡肉串口感比
🙋🏼♀️一人熟食Omakase 8道菜 $298
🔸季节沙律
沙律🥗加咗醋汁,开胃
🔸二点前菜
🔸三点串烧
冬菇、猪颈肉及牛肉串烧,烧得唔错,调味几适中
🔸季节煮物
味噌炆牛肋肉,牛肋肉炆得好淋,配上野菜就更滋味😋
🔸炸物
唐扬炸鸡,炸粉好薄,非常酥脆,鸡肉嫩滑Juicy,十分香口
🔸茶渍饭
🔸季节日本汤
食到饱饱,嚟碗暖笠笠嘅味噌汤,饮落舒服,调味刚刚好
🔸甜品
以甜品结束一餐就最满足啦😋
🐮牛肉寿喜烧 追加 乌冬
🐣盐烧鸡中翼
日式串烧必点Iteam😍皮脆肉嫩,再带啲盐香味,正😋
🐤盐烧鸡软骨
食落好有口感,调味几好
🍗免治鸡肉棒
自家制,沾上蛋液酱汁,口感丰富😋
🐥鸡肉串
口感比较扎实
整体嚟讲💕呢间隐世小店真系好有日式Feel🎌 好适合同朋友聚餐!整体食物都几有质素,而且价钱唔贵,感觉几抵食,特别系一人熟食Omakase原来份量都几多!Happy Hour清酒仲有7折优惠,抵饮🍶