2024-04-16
如果你想品尝高质素精致嘅日本料理,一定会推荐铜锣湾嘅「辉✨」!呢间餐厅装修风格简约雅致,以和洋色木系为主,营造出舒适嘅用餐环境。而且佢嘅食物选择多元,包括刺身、寿司、卷物同锅物等等,每款都有高质素,绝对会让你回味无穷。首先,刺身沙律🥗🍣。刺身新鲜,质感弹牙,配上新鲜多款刺身同鲜艳嘅生菜,带点清爽嘅口感。蘸上酱汁,味道更加鲜美。呢个开胃菜绝对系一个好开始!之后,精选刺身拼盘(五款)🍣🍱。拼盘上有五款不同种类嘅刺身,包括鲔鱼、三文鱼、虾、带子、章鱼等等。每一款都新鲜嫩滑,入口即化。每一口都能够品味到海鲜嘅鲜甜滋味,绝对系刺身爱好者嘅必点之选。如果你钟意茶碗蒸,一定要试下佢哋嘅海鲜茶碗蒸🍲🦐🐟。蒸得刚刚好,海鲜嘅鲜味完全保留住。茶碗蒸内有虾、鱼同其他海鲜,每一口都鲜甜多汁。令人回味无穷!特色鳗鱼卷🍱🍣系另一道令人惊艳嘅菜式。鳗鱼肉质鲜嫩,配上蛋皮同鲜美嘅蔬菜,味道丰富。每一口都有嚼劲同浓郁嘅味道,绝对系鳗鱼爱好者嘅最爱!主食方面,佢哋嘅黑蒜豚肉乌冬🍜🐖非常好味,豚肉嫩滑,配上乌冬,汤汁醇厚。黑蒜嘅味道更加增添丰富层次,令人回味无穷。最后,我哋试咗佢哋嘅松叶蟹加州卷🍣🦀。卷物里面有新鲜嘅松叶蟹
最后,我哋试咗佢哋嘅松叶蟹加州卷🍣🦀。卷物里面有新鲜嘅松叶蟹肉、每一口都有丰富嘅味道同口感。
总括而言,「辉✨」系铜锣湾一间品质高嘅日本料理餐厅,绝对值得一试!🍣🍲🦐🐟😋