2022-08-28
南昌新商场V walk食店林立,不过高质嘅餐厅就唔算多,今日我哋两个人一齐去试吓新开嘅日式居酒屋,装修环境十分贴近日本当地嘅水准,令你似乎置身于日本一样。呢间舖头主打吞拿鱼,吞拿鱼相当新鲜,刺身切得好厚身,食落去呢就非常之香浓鲜甜。另外必试嘅桂花梅酒,饮落去一啲酒精嘅感觉都冇,好清新好易入口,有淡淡嘅桂花味,再加上酸酸嘅梅味,真系令人食指大动啊!吞拿鱼系列嘅寿司同埋沙律都非常新鲜,系好有水准嘅出品,令人继续有胃口去试吓其他嘅食物!由于系居酒屋嘅关系啊,好多嘢都比较咸,例如干烧鱿鱼一夜干,同埋炭烧鸡,呢两样嘢都系非常之好送酒嘅,推介俾钟意饮酒嘅你!至于清酒煮生蚝就好适合唔系好饮得但系又想尝试下清酒嘅人,清酒同蚝非常之夹,好清新,令你一啖一啖停唔到落嚟,而且饱满多汁。如果钟意一路食一路饮吓酒又同朋友倾吓计嘅你呢,非常建议你过嚟试吓,坐得舒服之余,又能够尝试下唔同嘅送酒菜式。