2024-06-23 270 浏览
今日嚟到沙田新城市广场揾好嘢食, 拣咗呢间日本过江龙 Yakiniku kakura人气烧肉店, 每晚都好多人等位,今晚我哋特登早啲到,终于可以食到😂店舖地方都几大,都好多卡位坐得舒服,服务员亲切有礼 👍我哋叫咗大判烧黑毛和牛西冷、黑毛和牛腹前小排、黑毛和牛内横隔膜、鸡颈柳、帆立贝日本蚝,另外叫咗个泡菜三点盛同冷面。 泡菜三点盛:除泡菜之外,还有青瓜同辣萝卜, 酸酸辣辣好开胃。大判烧黑毛和牛西冷:呢款真系要大推超好食,油脂分布比例非常好, 牛味重入口即溶, 沾上蛋汁更加嫩滑 👍若鸡鸡颈柳:好少地方可以食到,好特别嘅口感, 鸡肉之余 有啲咬口👍黑毛和牛牛腹前小排:呢款有少少厚度, 食落更有口感 ,牛味浓郁加上特制嘅酱汁好惹味👍帆立贝同日本蚝:非常鲜味,加上牛油去烧令味道更上一层次👍食完烧肉店舖仲会送上 甜品,系雪米糍,再加上杏仁布甸😍, 雪米糍系浓郁嘅云呢拿味, 杏仁布甸好香滑❤️

店舖地方都几大,都好多卡位坐得舒服,服务员亲切有礼 👍

泡菜三点盛:
除泡菜之外,还有青瓜同辣萝卜, 酸酸辣辣好开胃。
大判烧黑毛和牛西冷:

若鸡鸡颈柳:
好少地方可以食到,好特别嘅口感, 鸡肉之余 有啲咬口👍

黑毛和牛牛腹前小排:

帆立贝同日本蚝:
非常鲜味,加上牛油去烧令味道更上一层次👍

2024-06-18
  • 大判烧!黑毛和牛西冷