2023-11-22
出发到九龙城揾食😳朋友带我去食日式居酒屋🏮一入店好有日本风情,间格好舒服,播住啲好怀旧嘅日本歌,成个feel好正🤭餐牌好丰富,好多选择😋最后拣咗几款好特别嘅食物松叶蟹蟹籽沙律🥗今次系加入松叶蟹,劲有蟹味同鲜甜😊鳕鱼白子,好creamy呀,一啲腥味都无☺️同埋加左酸汁作酱料,好夹🤩串烧(翠玉瓜,豚肉芦荟,烟肉蕃茄),淡淡烟熏香味,而且师傅烧得刚刚好,唔会过干,入口仲有肉汁😉海虾吞拿鱼锅吧,呢个好特别,第一次咁食,好脆口,啲刺身又新鲜😎口感丰富!松叶蟹天妇罗,好好食呀,海水咸味好足,而且天妇罗炸衣非常薄,食得出师傅嘅功夫😝我同朋友拣咗个好特别嘅海虾乌冬,啲虾系刺身级,只系面头熟咗,入边仲系刺身,而家份量好多,啲虾又大只,抵食🤩乌冬仲有其他配菜,例如冬菇丝萝卜丝生菜丝木鱼丝同紫菜,口感层次都非常丰富!呢个非常好食🥰
餐牌好丰富,好多选择😋最后拣咗几款好特别嘅食物
松叶蟹蟹籽沙律🥗今次系加入松叶蟹,劲有蟹味同鲜甜😊