2022-02-10 237 浏览
光荣冰室系尖沙咀血拼完,又好肚饿,唯有食平d啦。咁行到厚福街见到光荣冰室就入去啦。餐厅都系普通茶记格局,地方比较逼夹少少。由于今日体力劳动实在太大,咁我就叫咗2样嘢质饱自己。火腿巨型奄列本身谂住gimmick黎既姐,奄列可以有几大只。一上枱我就认输了,原来真系可以咁太只。奄列应该有2只手板咁长,外表睇落好似好干身,但夹先发觉入面原来仲好嫩滑,渗出少少蛋汁,食落算滑溜。而入面放既火腿亦都非要慷慨,啖啖都系满满既蛋同火腿,十分满足。正常食量既人应该一只就食得饱!葱油鸡扒饭过咗无耐,葱油鸡扒饭都上枱了。鸡扒非常大块,而且个皮烈得好香好脆。肉质方面就有少少结实,可能overcook咗少少。但成个饭既主角绝对系葱油!葱既份量都算多(可以再多少少), 配埋鼓油同白饭,简单得黎又好食。
光荣冰室

火腿巨型奄列