2023-11-13
Bingo & Cook 📍尖沙咀么地道37-41号港汇广场地下17-20 & 31-34号舖🇰🇷Bingo & Cook 最怀念嘅都系佢嘅酱油蟹🦀!因为香港冇乜几间韩国餐厅整得比佢好食🫣🤔💭差唔多一年前去过铜锣湾𠮶间,仲记得𠮶阵时啱啱去完韩国返嚟再试酱油蟹,但感觉仲好食过韩国当地!🫡知道佢哋喺尖沙咀有分店,所以揾个weekend 去食个晚餐!㊙️呢间分店位置非常之隐秘,基本上要去过先会知道佢嘅存在📫,虽然系咁,但系当晚非常之热闹!🎉📍除咗室内位置之外,🍱佢哋仲有室外包厢,感觉就好似韩国传统大排档一样,所以风味十足!👍🏻眼见好多人都刻意拣室外坐!💁🏻♀️今次recall 咗最正酱油蟹🦀,同埋海鲜煎饼🌊🍳!仲有叫多咗一个50 cm长嘅韩式海鲜锅🥘🦀酱油蟹极多膏💛,而且佢嘅酱油一啲都唔咸!配埋佢嘅紫菜饭真系不得了!😋🌊海鲜煎饼试过就知道系佢嘅招牌菜之一!🪭🦀🦐🐙真材实料,用咗好多海鲜味十足,每啖都有不同嘅虾仔同鱿鱼,而且煎饼本身嘅口感亦都有啲烟韧韧韧,绝对好食过广藏市场!🥰🪄🎉至于今晚主角50cm 韩式海鲜锅就真系有惊喜😳,估唔到依个价钱可以食到咁多海鲜!有🦀蟹、鲍鱼、🦪青口、🦐大虾、🦑鱿鱼
🤔💭差唔多一年前去过铜锣湾𠮶间,仲记得𠮶阵时啱啱去完韩国返嚟再试酱油蟹,但感觉仲好食过韩国当地! 🫡知道佢哋喺尖沙咀有分店,所以揾个weekend 去食个晚餐!㊙️呢间分店位置非常之隐秘,基本上要去过先会知道佢嘅存在📫,虽然系咁,但系当晚非常之热闹!🎉
📍除咗室内位置之外,🍱佢哋仲有室外包厢,感觉就好似韩国传统大排档一样,所以风味十足!👍🏻眼见好多人都刻意拣室外坐! 💁🏻♀️今次recall 咗最正酱油蟹🦀,同埋海鲜煎饼🌊🍳!仲有叫多咗一个50 cm长嘅韩式海鲜锅🥘 🦀酱油蟹极多膏💛,而且佢嘅酱油一啲都唔咸!配埋佢嘅紫菜饭真系不得了!😋 🌊海鲜煎饼试过就知道系佢嘅招牌菜之一!🪭
🦀🦐🐙真材实料,用咗好多海鲜味十足,每啖都有不同嘅虾仔同鱿鱼,而且煎饼本身嘅口感亦都有啲烟韧韧韧,绝对好食过广藏市场!🥰 🪄🎉至于今晚主角50cm 韩式海鲜锅就真系有惊喜😳,估唔到依个价钱可以食到咁多海鲜!有🦀蟹、鲍鱼、🦪青口、🦐大虾、🦑鱿鱼等等不同种类嘅海鲜,而且感觉系新鲜!$380 一份可以四个人分,有咁嘅份量同质素,其实真系好抵食!🎏👍🏻